Επικοινωνήστε μαζί μας: 24670-25 083, 6981 802 470
Πώς να φορέσετε και να αφαιρέσετε μια μάσκα προσώπου

Τι είναι μια μάσκα προσώπου

Οι μάσκες προσώπου είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείται για την πρόληψη της εξάπλωσης των ασθενειών. Μπορούν επίσης να ονομάζονται οδοντιατρικές, απομόνωσης, λέιζερ, ιατρικές ή χειρουργικές μάσκες. Οι μάσκες προσώπου είναι μάσκες χαλαρής τοποθέτησης που καλύπτουν τη μύτη και το στόμα και έχουν βρόχους αυτιού ή ταινίες στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μάρκες και έρχονται σε διαφορετικά χρώματα. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα προσώπου εγκεκριμένη.

Σε τι χρησιμοποιείται η μάσκα προσώπου

Οι μάσκες προσώπου συμβάλλουν στον περιορισμό της εξάπλωσης μικροβίων. Όταν κάποιος μιλά, βήχει ή φτερνίζεται μπορεί να απελευθερώσει μικροσκοπικές σταγόνες στον αέρα που μπορούν να μολύνουν άλλους. Εάν κάποιος είναι άρρωστος, οι μάσκες προσώπου μπορούν να μειώσουν τον αριθμό των μικροβίων που απελευθερώνει ο φορέας και μπορεί να προστατεύσει άλλους ανθρώπους από το να αρρωστήσουν. Η μάσκα προσώπου προστατεύει επίσης τη μύτη και το στόμα του χρήστη από πιτσιλιές ή ψεκασμούς σωματικών υγρών.

Πότε πρέπει να φοράτε μάσκα προσώπου

Εξετάστε το ενδεχόμενο να φοράτε μάσκα προσώπου όταν είστε άρρωστοι με βήχα ή ασθένεια με φτάρνισμα (με ή χωρίς πυρετό) και περιμένετε να είστε κοντά σε άλλους ανθρώπους. Η μάσκα προσώπου θα τους προστατεύσει από την πρόληψη της ασθένειάς σας. Οι ρυθμίσεις υγειονομικής περίθαλψης έχουν συγκεκριμένους κανόνες για το πότε πρέπει να φοριούνται μάσκες προσώπου.

Πώς να φορέσετε και να αφαιρέσετε μια μάσκα προσώπου

Οι μάσκες προσώπου μίας χρήσης πρέπει να χρησιμοποιούνται μία φορά και στη συνέχεια να απορρίπτονται στα σκουπίδια. Θα πρέπει επίσης να αφαιρέσετε και να αντικαταστήσετε τις μάσκες όταν γίνουν υγρές. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του προϊόντος σχετικά με τη χρήση και την αποθήκευση της μάσκας και τις διαδικασίες για το πώς να φορέσετε και να αφαιρέσετε μια μάσκα. Εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμες οδηγίες για την τοποθέτηση και την αφαίρεση της μάσκας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα.

Πώς να φορέσετε μια μάσκα προσώπου

 1. Καθαρίστε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό ή απολυμαντικό χεριών πριν αγγίξετε τη μάσκα.
 2. Αφαιρέστε μια μάσκα από το κουτί και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν εμφανή δάκρυα ή τρύπες και στις δύο πλευρές της μάσκας.
 3. Προσδιορίστε ποια πλευρά της μάσκας είναι η κορυφή. Η πλευρά της μάσκας που έχει ένα άκαμπτο λυγισμένο άκρο είναι η κορυφή και προορίζεται να διαμορφωθεί στο σχήμα της μύτης σας.
 4. Προσδιορίστε ποια πλευρά της μάσκας είναι το μπροστινό μέρος. Η έγχρωμη πλευρά της μάσκας είναι συνήθως το μπροστινό μέρος και πρέπει να κοιτάζει μακριά από εσάς, ενώ η λευκή πλευρά αγγίζει το πρόσωπό σας.

Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για τον τύπο μάσκας που χρησιμοποιείτε.

 • Μάσκα προσώπου με βρόχους αυτιού: Κρατήστε τη μάσκα από τους βρόχους αυτιών. Τοποθετήστε έναν βρόχο γύρω από κάθε αυτί.
 • Μάσκα προσώπου με ταινίες: Φέρτε τη μάσκα στο επίπεδο της μύτης σας και τοποθετήστε τους δεσμούς πάνω από το στέμμα του κεφαλιού σας και ασφαλίστε με ένα τόξο.
 • Μάσκα προσώπου με ζώνες: Κρατήστε τη μάσκα στο χέρι σας με το μύτη ή το πάνω μέρος της μάσκας στα δάχτυλά σας, επιτρέποντας στις κεφαλές να κρέμονται ελεύθερα κάτω από τα χέρια. Φέρτε τη μάσκα στο επίπεδο της μύτης σας και τραβήξτε το πάνω λουράκι πάνω από το κεφάλι σας έτσι ώστε να ακουμπά πάνω από το στέμμα του κεφαλιού σας. Τραβήξτε τον κάτω ιμάντα πάνω από το κεφάλι σας έτσι ώστε να ακουμπά στον αυχένα του λαιμού σας.
 • Φτιάξτε ή τσιμπήστε το άκαμπτο άκρο στο σχήμα της μύτης σας.
 • Εάν χρησιμοποιείτε μάσκα προσώπου με ταινίες: Στη συνέχεια, πάρτε τους κάτω δεσμούς, έναν σε κάθε χέρι και ασφαλίστε με ένα τόξο στον αυχένα του λαιμού σας.
 • Τραβήξτε το κάτω μέρος της μάσκας πάνω από το στόμα και το πηγούνι σας.

Πώς να αφαιρέσετε μια μάσκα προσώπου

 1. Καθαρίστε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό ή απολυμαντικό χεριών πριν αγγίξετε τη μάσκα. Αποφύγετε να αγγίξετε το μπροστινό μέρος της μάσκας. Το μπροστινό μέρος της μάσκας είναι μολυσμένο. Αγγίξτε μόνο τους βρόχους / τους δεσμούς / τη ζώνη του αυτιού. Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για τον τύπο μάσκας που χρησιμοποιείτε.
 2. Μάσκα προσώπου με βρόχους αυτιού: Κρατήστε και τους δύο βρόχους του αυτιού και σηκώστε απαλά και αφαιρέστε τη μάσκα.
 3. Μάσκα προσώπου με ταινίες: Ξεβιδώστε πρώτα το κάτω τόξο και στη συνέχεια αποσυνδέστε το πάνω τόξο και τραβήξτε τη μάσκα μακριά σας καθώς χαλαρώνονται οι δεσμοί.
 4. Μάσκα προσώπου με ζώνες: Σηκώστε πρώτα τον κάτω ιμάντα πάνω από το κεφάλι σας και στη συνέχεια τραβήξτε τον επάνω ιμάντα πάνω από το κεφάλι σας.
 5. Πετάξτε τη μάσκα στα σκουπίδια. Καθαρίστε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό ή απολυμαντικό χεριών.
Close Menu
Call Now Button