Επικοινωνήστε μαζί μας: 24670-25 083, 6981 802 470
Οδηγός καραντίνας COVID-19: Πώς να διαχειριστείτε το άγχος και την απομόνωση κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Οδηγός καραντίνας COVID-19. Δεδομένου ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε την επιδημία COVID-19 παγκόσμια πανδημία, πολλοί από εμάς, ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν μολυνθεί από τον ιό, επιλέγουμε να παραμείνουμε στα σπίτια μας για τις επόμενες εβδομάδες. Η αόριστη απομόνωση, ο πανικός πάνω από τις λιγοστές πηγές και η υπερφόρτωση πληροφοριών είναι μια σίγουρη συνταγή για ανεξέλεγκτη ανησυχία, κατάθλιψη και έντονο το συναίσθημα της απομόνωσης. Παρακάτω θα δούμε κάποιους τρόπους για να κάνουμε την καθημερινότητά μας, σε αυτόν τον αβέβαιο καιρό που ζούμε, πιο  κατάλληλη ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ήρεμοι ψυχικά.

Αλλάξτε τη φράση “Είμαι κολλημένος μέσα” στο “Μπορώ επιτέλους να εστιάσω στο σπίτι μου και στον εαυτό μου”

covid-19 αγχος οδηγος καραντινας

Εμείς ορίζουμε τα πράγματα και τις καταστάσεις ανάλογα με το πώς τοποθετούμαστε ψυχικά και νοητικά.  Είναι πιο ωραίο να δούμε ότι το να μείνουμε σπίτι είναι μια ευκαιρία να ασχοληθούμε με εμάς και την οικογένεια μας. Κάνοντας ένα παραγωγικό πράγμα την ημέρα μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο θετική στάση. Ας επικεντρωθούμε σε εργασίες που αποφεύγαμε τόσο καιρό να κάνουμε, να ανακατασκευάσουμε ή να δημιουργήσουμε  κάτι που πάντα θέλαμε. Αυτή είναι η ευκαιρία μας να επιβραδύνουμε τους γρήγορους ρυθμούς που συνήθως έχουμε και να επικεντρωθούμε στον εαυτό μας.

Μένουμε κοντά στην κανονική μας ρουτίνα

Ας προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε το πρόγραμμά μας όπως ήταν πριν την καραντίνα. Καθώς εργαζόμαστε από το σπίτι, ή το χειρότερο δεν εργαζόμαστε καθόλου, είναι πολύ δελεαστικό να πέσουμε σε έναν πιο ληθαργικό τρόπο ζωής, ο οποίος οδηγεί σε αρνητικές και καταθλιπτικές σκέψεις. Ξυπνάμε και πηγαίνουμε στο κρεβάτι περίπου την ίδια ώρα που το κάναμε και πριν,  τρώμε, κάνουμε ντους, κάνουμε γυμναστική τις ώρες που το κάναμε. Σημαντικό, όσο και αν φαίνεται απλό, είναι να ντυθείτε ωραία και μην είστε με τις πιτζάμες όλη την ημέρα.  Όχι μόνο θα παραμείνουμε στην κανονική ρουτίνα μας και θα μας κρατήσει ενεργούς αλλά και θα είναι ευκολότερο να αναπροσαρμοστούμε στον έξω κόσμο όταν θα έρθει η στιγμή να επιστρέψουμε στις δουλειές μας.

Δείτε Επίσης : Γιατί το πλύσιμο των χεριών μπορεί να επιβραδύνει μια επιδημία

Αποφύγετε την εμμονή με την ατελείωτη κάλυψη του Coronavirus

Όταν δεν έχουμε πολλές υποχρεώσεις δυστυχώς έχουμε πολύ χρόνο για να ασχοληθούμε με εμμονές, όπως με το να μάθουμε όσα περισσότερα γίνεται για την πανδημία. Καλό είναι να μην αφιερώνουμε πάνω από μισή ώρα την ημέρα ψάχνοντας το θέμα και πάντα από αξιόπιστες πηγές. Είναι πιο σημαντικό να διευρύνουμε τις γνώσεις μας γύρω από θέμα που πάντα θέλαμε όπως για τη δουλειά μας, για κάποιο χόμπι, να διαβάσουμε ένα βιβλίο που δεν προλαβαίναμε. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε τις εμμονές και εξασκούμε το νοητικό μας με υγιή τρόπο.  

Ένα χαοτικό σπίτι μπορεί να οδηγήσει σε ένα χαοτικό μυαλό

Με όλες τις αβεβαιότητες που συμβαίνουν έξω από το σπίτι μας, ας κρατήσουμε το εσωτερικό οργανωμένο, προβλέψιμο και καθαρό. Ας προσπαθήσουμε να μην τρώμε στο κρεβάτι ή να εργαζόμαστε στον καναπέ – όπως ακριβώς και πριν, φάτε στο τραπέζι της κουζίνας και να εργάζεστε στο γραφείο σας. Η χαλάρωση αυτών των ορίων απλά μπερδεύει τη ρουτίνα μας και μπορεί να κάνει την ημέρα να φαίνεται πολύ μεγάλη. Επιπλέον, ένα γεμάτο σπίτι μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα και κλειστοφοβικά από το περιβάλλον μας – γι ‘αυτό ας το κρατήσουμε τακτοποιημένο.

Μιλήστε μαζί μας για εξειδικευμένες υπηρεσίες κατ’ οίκον

Close Menu
Call Now Button