Επικοινωνήστε μαζί μας: 24670-25 083, 6981 802 470

Μαιευτική

Η σχέση με την προσωπική μαία μπορεί να ξεκινήσει από την αρχή της εγκυμοσύνης σας

Οι μαίες είναι επαγγελματίες υγείας που παρέχουν φροντίδα σε εσάς και το μωρό σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, της γέννησης και της περιόδου μετά τον τοκετό. Οι μαίες παρέχουν μια ολιστική προσέγγιση στη μαιευτική φροντίδα μέσω των τακτικών επισκέψεων, των διαγνωστικών εξετάσεων και της συναισθηματικής υποστήριξης που μια γυναίκα χρειάζεται κατά τη διάρκεια της πιο όμορφης περιόδου της ζωής της.

Οι υπηρεσίες που προσφέρονται:

 • Φυσικός τοκετός
 • Τοκετός στο νερό
 • Τοκετός στο σπίτι
 • VBAC
 • Φιλική καισαρική

Εγκυμοσύνη

Η σχέση με την προσωπική μαία μπορεί να ξεκινήσει από την αρχή της εγκυμοσύνης σας. Είναι εκείνη που θα σας συμβουλεύσει αρχικά για θέματα διατροφής και για το τι πρέπει να προσέξετε. Θα κουβεντιάζετε όλους τους προβληματισμούς σας σχετικά με την εγκυμοσύνη και θα βρίσκετε μαζί τρόπους να αντιμετωπίζετε ότι σας απασχολεί! Είναι ο άνθρωπος που θα σας λύνει όλες τις απορίες.

Ακόμη, από νωρίς στην εγκυμοσύνη σας θα μπορούσατε να παρακολουθήσετε μαζί με τον σύντροφό σας, τις ομάδες προετοιμασίας γονεϊκότητας, ή όπως παλιότερα λέγονταν ομάδες «ανώδυνου τοκετού». Αυτές θα σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε σωματικά και συναισθηματικά για τον ερχομό του νέου μέλους της οικογένειας σας. Σε αυτές συζητούνται θέματα όπως ο τοκετός, ο θηλασμός, η περιποίηση του νεογέννητου, η συζυγία κ.α. Η μαία σας, θα είναι εκεί για να κουβεντιάσετε το πλάνο τοκετού σας, δηλαδή τις προτιμήσεις και τις επιθυμίες σας για τον τοκετό σας, και να σας υποστηρίξει να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Τοκετός

Η προσωπική μαία είναι ο άνθρωπος που θα καλέσετε ότι ώρα και να είναι, όταν υποψιάζεστε ότι πιθανώς να ξεκινάει ο τοκετός σας. Είναι εκείνη που θα σας υποστηρίξει να γεννήσετε το παιδί σας, με ασφάλεια και σεβασμό, όπως εσείς επιθυμείτε, είτε στο νοσοκομείο είτε σε κλινική είτε στο σπίτι σας.

Οι έρευνες λένε ότι όταν υπάρχει συνεργασία με μια μαία:

 • Έχετε λιγότερες πιθανότητες να γεννήσετε με καισαρική τομή.
 • Έχετε περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσει αυτόματα ο τοκετός σας, χωρίς να γίνει πρόκληση τοκετού.
 • Είναι πιο πιθανό να γεννήσετε φυσιολογικά.
 • Έχετε λιγότερες πιθανότητες να έχετε αναίτιες παρεμβάσεις στον τοκετό σας.
 • Μειώνεται η πιθανότητα να τραυματιστείτε στο περίνεό σας και να πραγματοποιηθεί περινεοτομή.
 • Μειώνονται τα ποσοστά ανάγκης για αναλγησία, όπως η επισκληρίδιος.
 • Έχετε περισσότερες πιθανότητες να γεννήσετε φυσιολογικά μετά από καισαρική τομή (VBAC), εάν το θέλετε.
 • Μειώνεται η πιθανότητα για επεμβατικό τοκετό (χρήση κουτάλας η βεντούζας).
 • Μειώνονται τα ποσοστά χρήσης συνθετικής ωκυτοκίνης (τεχνητοί πόνοι).
 • Αισθάνεστε ότι έχετε τον έλεγχο του τοκετού σας.

(Cochrane 2016, Homer et al. 2013, Rosenstein et al. 2015)

Θηλασμός και επίλυση προβλημάτων

Ο θηλασμός είναι μια δεξιότητα που πρέπει να κατακτήσετε. Η μαία μοιράζεται μαζί σας γνώσεις και εμπειρία για το πώς να έχετε έναν εύκολο και «επιτυχημένο» θηλασμό. Ο θηλασμός είναι μια πράξη αγάπης, αφοσίωσης και προσφοράς προς το μωρό από τη μητέρα. Μια πρωτόγνωρη εμπειρία που συχνά όμως μας επιφορτίζει με πολλές ανασφάλειες και φόβους: «Χορταίνει το μωρό μου; Είναι καλό το γάλα μου; Γιατί πονάω όταν θηλάζω; Είναι επαρκής η φροντίδα που προσφέρω στο μωρό μου;». Αυτές είναι οι κοινές απορίες – ερωτήσεις που καλούμαστε να απαντήσουμε καθημερινά. 

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και το ίδιο ισχύει και για τον θηλασμό. Στοχεύστε στο να κάνετε μια πολύ καλή αρχή, δίνοντας έμφαση στις παρακάτω οδηγίες. Προετοιμαστείτε στην εγκυμοσύνη. Αναζητήστε τις μαίες μας και παρακολουθήστε τα ειδικευμένα σεμινάρια θηλασμού που απευθύνονται σε μαμάδες που θέλουν να θηλάσουν. Στα προγράμματα αυτά θα ενημερωθείτε για όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τον νέο σας ρόλο. Πώς θα κάνετε τη «σωστή» αρχή, πώς θα θηλάσετε ανώδυνα, πώς θα ξέρετε με ποια συχνότητα και διάρκεια τρώει το μωρό, πώς θα καταλάβετε ότι τα πράγματα πάνε καλά στον θηλασμό και πολλά άλλα. Αν γνωρίζετε όλα τα παραπάνω, έχετε 20% μεγαλύτερες πιθανότητες για έναν επιτυχημένο θηλασμό.

Λοχεία

Η λοχεία είναι μια περίοδος προσαρμογής για εσάς και την οικογένειά σας και η μαία μπορεί να συμβάλλει στην ομαλή προσαρμογή σας. Αρχικά θα σας συμβουλεύσει πώς να φροντίζετε τον εαυτό σας ακολουθώντας ισορροπημένη διατροφή, τακτική άσκηση και επαρκή ύπνο, ενώ η φροντίδα του νεογνού τη νύχτα μπορεί να είναι ευθύνη κάποιου άλλου ώστε εσείς να κοιμάστε και να ξεκουράζεστε. Ακόμα, η μαία θα σας διδάξει το μπάνιο του νεογνού σας και θα σας στηρίξει στα πρώτα βήματα για το θηλασμό.

 Η μαία οφείλει να διευκολύνει και να ενισχύει το δεσμό της δυάδας μητέρας-βρέφους. Χρειάζεται να ενημερώνει και να στηρίζει εσάς και το σύζυγό σας έτσι ώστε να μπορέσετε να νιώσετε και οι δυο ελεύθεροι να συζητήσετε τις ανησυχίες σας, να εκφράσετε τις επιθυμίες σας και τις σκέψεις σας, μειώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο τα επίπεδα του φόβου και του άγχους σας.

Κλείστε Τώρα την πρώτη Επίσκεψη εντελώς Δωρεάν

Close Menu
Call Now Button