Επικοινωνήστε μαζί μας: 24670-25 083, 6981 802 470
Γιατί το πλύσιμο των χεριών μπορεί να επιβραδύνει μια επιδημία

Για την πρόληψη λοιμώξεων από ιούς, οι γιατροί προτείνουν την καλή υγιεινή των χεριών. Υπό το φως της πρόσφατης έκρηξης του κοροναϊού, οι κατευθυντήριες γραμμές για τη δημόσια υγεία εξακολουθούν να τονίζουν αυτό. Το πλύσιμο των χεριών είναι πραγματικά χρήσιμο στο πλαίσιο μιας επιδημίας; Νέα έρευνα δείχνει ότι είναι.

Όταν πρόκειται για την πρόληψη ιογενών λοιμώξεων – ειδικά εκείνων που εξαπλώνονται μέσω σταγονιδίων από βήχα και φτάρνισμα – το πλύσιμο των χεριών είναι πάντα το πρώτο μέτρο πρόληψης.

Ειδικά τώρα με το φόβο μιας παγκόσμιας επιδημίας λόγω του κοροναιού,  το σωστό πλύσιμο των χεριών παραμένει η κορυφαία συμβουλή των υπαλλήλων της δημόσιας υγείας όσον αφορά τον έλεγχο των ποσοστών μόλυνσης.

Στις κατευθυντήριες γραμμές για τον τρόπο πρόληψης της λοίμωξης από τον νέο κοροναϊό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) δηλώνει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να “να πλένουν τα χέρια τους  συχνά με σαπούνι και νερό”.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ https://eody.gov.gr/mikroviaki-antochi-kai-loimoxeis-poy-syndeontai-me-choroys-parochis-ygeias/exonosokomeiako-perivallon-koinotita/ygieini-ton-cherion-plirofories-gia-to-koino/

Βέβαια ακόμα υπάρχουν οι άνθρωποι που εξακολουθούν να εκφράζουν την αμφιβολία ότι κάτι τόσο απλό όσο η βασική προσωπική υγιεινή θα μπορούσε να έχει κάποια επίδραση στο πλαίσιο μιας επιδημίας.

Νέα έρευνα από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης στο Cambridge στοχεύει να θέσει αυτές τις αμφιβολίες σε κατάσταση ηρεμίας δείχνοντας πόσο σημαντικό είναι το πλύσιμο των χεριών, μια βασική προσωπική υγιεινή δηλαδή,  στην επιβράδυνση της εξάπλωσης των μολυσματικών ασθενειών.

Η μελέτη, η οποία εμφανίζεται τώρα στο περιοδικό Risk Analysis, χρησιμοποίησε επιδημιολογικές μοντελοποιήσεις και προσομοιώσεις με βάση δεδομένα για να προσδιορίσει εάν και πώς η καλύτερη προσωπική υγιεινή θα μπορούσε να επηρεάσει το ρυθμό μετάδοσης της νόσου.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε και το άρθρο μας για πως φορούμε και αφαιρούμε μια μάσκα https://galinos.com.gr/pos-na-foresete-kai-na-afairesete-mia-m/

Close Menu
Call Now Button