Επικοινωνήστε μαζί μας: 24670-25 083, 6981 802 470

Bowtech

Γρήγορη ανάκαμψη και θεραπεία

Η τεχνική Bowen είναι μια μοναδική μορφή νευρομυϊκής επανόρθωσης. Λειτουργεί όχι μόνον μέσω του νευρικού συστήματος τόσο στο δομικό όσο και στο μυϊκό επίπεδο, αλλά και μέσω του λεμφικού και καρδιαγγειακού συστήματος. Είναι γνωστή για την αποτελεσματικότητά της τόσο σε εσωτερικές καταστάσεις όσο και στη μείωση του χρόνου αποκατάστασης.

Η τεχνική Βowen αποτελεί μια καινούρια έννοια όσον αφορά τις θεραπευτικές αγωγές, από την άποψη ότι δεν προέρχεται, ούτε μοιάζει με καμία άλλη μέθοδο θεραπευτικής αγωγής.

Πως λειτουργεί το bowtech

Μια κίνηση Bowen ενεργοποιεί τους παρακάτω μηχανισμούς στην έκφυση, κατάφυση ή μυϊκή κοιλία, όπου εντοπίζονται οι υποδοχείς των τενόντιων οργάνων Golgi, ενημερώνοντας το νευρικό σύστημα για την κατάσταση έντασης, μήκους ή διάτασης των μυοτενόντιων ιστών. Αυτοί οι υποδοχείς διεγείρονται κατά την διάρκεια της «πρόκλησης» (κοντράρισμα) και της «κύλισης» (ρολάρισμα) στην κίνηση Bowen. Σε περίπτωση πόνου ενός κύκλου μυϊκού σπασμού, μπορούμε να εξουδετερώσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο, αλλάζοντας την διέγερση που δέχεται το νευρικό σύστημα.

όλες οι κινήσεις που γίνονται γύρω από μία άρθρωση επηρεάζουν άμεσα τον θύλακα και τους συνδέσμους της, που είναι πλούσιοι σε νευρικούς αισθητικούς ιδιοϋποδοχείς. Εδώ πάλι, το νευρικό σύστημα θα διεγερθεί, προκαλώντας ομαλοποίηση της αρθρικής λειτουργίας

κάθε κίνηση Bowen γίνεται στο επίπεδο της επιφανειακής περιτονίας με κινητοποίηση του μυός ή του τένοντα, επηρεάζοντας τη σχέση μεταξύ περιτονίας και νεύρου. Η περιτονία παίζει σημαντικό ρόλο στο μυϊκό συντονισμό, στη στατική ευθυγράμμιση και γενικά στην πληρότητα της δομής και λειτουργίας. Μετά από ένα τραυματισμό η περιτονία θα σκληρύνει, θα συσταλθεί, θα στρέψει και θα αφυδατωθεί, σύμφωνα με την έρευνα της Ida Rolph και πολλών οστεοπαθολόγων. Μετά από μία συνεδρία Bowen δεν είναι ασύνηθες να παρατηρήσουμε συμφύσεις να χαλαρώνουν, ουλώδη ιστό να μαλακώνει και την κινητικότητα να καλυτερεύει χωρίς σκληρούς χειρισμούς ή διατάσεις.

η Τεχνική Bowen σ’ αυτό το σημείο ίσως να έχει τα πιο έντονα και σημαντικά αποτελέσματα. Το ΑΝΣ ελέγχει πάνω από το 80% των σωματικών λειτουργιών και είναι πολύ ευαίσθητο σε εξωτερικές εντάσεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα ζουν σε μία συνεχή κατάσταση υπερδιέγερσης του συμπαθητικού ΑΝΣ.
Η θεραπεία επέρχεται αφού το ΑΝΣ κινηθεί από την συμπαθητική στην παρασυμπαθητική κυριαρχία. Κατά την διάρκεια των συνεδριών οι ασθενείς συχνά πέφτουν σε ύπνο ή βαθιά χαλάρωση και ένας δυνατός περισταλτισμός μπορεί να ακουσθεί.
Αυτό υποδεικνύει μία μετατόπιση προς την παρασυμπαθητική κυριαρχία με απελευθέρωση της έντασης σε βαθύ επίπεδο.
Έτσι εξηγείται γιατί μερικές συνεδρίες Bowen συχνά επαναδραστηριοποιούν την πορεία αποκατάστασης, όταν η θεραπεία από τραύμα, ασθένεια ή εγχείρηση έχει σταματήσει και δεν προχωρά πέρα από κάποιο επίπεδο.

Πολλές κινήσεις Bowen αλληλοεπικαλύπτονται με αναγνωρισμένα σημεία trigger.
Απελευθερώνοντας τα σημεία αυτά, ο πόνος ανακουφίζεται και η κινητικότητα της άρθρωσης, όπως και ο συντονισμός των μυϊκών κινήσεων, βελτιώνεται

οι περισσότερες κινήσεις Bowen συμπίπτουν με σημεία βελονισμού, ενώ κάποιες στην ουσία τέμνουν δύο ή τρεις μεσημβρινούς ταυτόχρονα. Βελονιστές έχουν συσχετίσει τις ενδείξεις και τα αποτελέσματα των κινήσεων Bowen με ανάλογα σημεία του βελονισμού. Σχολίασαν επίσης τις άμεσες αλλαγές των σφυγμών του βελονισμού σε ανταπόκριση των κινήσεων ή διαδικασιών Bowen. Η αντιστοιχία αυτών των δύο συστημάτων εξηγεί τον πολύ δυνατό ενεργητικό παράγοντα της τεχνικής και την επίδρασή της στα εσωτερικά όργανα.

Πως μπορεί να με βοηθήσει

Η θεραπεία Bowen είναι κατάλληλη και χρήσιμη για όλους, από τα νεογέννητα ως τους ηλικιωμένους. Προσφέρει ανακούφιση σε αθλητές, εγκύους και άτομα με ειδικές ικανότητες.

Χρόνιες και νευρολογικές παθήσεις έχουν δείξει σημάδια βελτίωσης μετά από τη θεραπεία Bowen.

 • Αυχενικό σύνδρομο
 • Πονοκέφαλοι – Ημικρανίες
 • Πάρεση προσωπικού νεύρο
 • Αλλεργική ρινίτιδα
 • Δυσκαμψία ώμου – Παγωμένος ώμος
 • Επικονδυλίτιδες, Τενοντίτιδες
 • Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
 • Αναπνευστικά προβλήματα – Άσθμα
 • Σκολίωση – Κύφωση – Λόρδωση
 • Οσφυαλγία – Ισχιαλγία
 • Προβλήματα γονάτων
 • Ρευματοειδής αρθρίτιδα – Οστεοαρθρίτιδα
 • Πεπτικά προβλήματα
 • Προβλήματα νεφρών
 • Γυναικολογικά προβλήματα
 • Νυχτερινή ενούρηση
 • Χρόνιες Παθήσεις
 • Νευρολογικές παθήσεις
 • Εγκεφαλικά
 • Επαναλαμβανόμενοι τραυματισμοί
 • Αθλητικοί τραυματισμοί
 • Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης
 • Αποτοξίνωση – Ενίσχυση ανοσοποιητικού και λεμφικού συστήματος
 • Άγχος – Στρες
 • Αϋπνίες
 • και πολλά άλλα ακόμα

 

Πως γίνεται μια συνεδρία Bowtech

Η τεχνική Bowen έχει σκοπό να δραστηριοποιεί και να εξισορροπεί τη ροή της ενέργειας έχοντας συχνά ως αποτέλεσμα μια βαθιά αίσθηση χαλάρωσης. Η διαδικασία τόνωσης ξεκινά μόλις το σώμα χαλαρώσει και συνεχίζεται για όσο το σώμα το επιτρέψει. Συνήθως η επίδραση του Bowtech διαρκεί πέντε ως δέκα μέρες μετά τη συνεδρία. Κατόπιν συνιστάται μια επαναληπτική συνεδρία αν τα συμπτώματα δεν έχουν υποχωρήσει τελείως.

Η τεχνική Bowen θεωρείται «συμπληρωματική» θεραπεία. Αυτό σημαίνει ότι ενώ μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα παράλληλα ενισχύει και συμπληρώνει τις υπόλοιπες μορφές θεραπείας, χωρίς να παρεμβαίνει σε αυτές. Όμως, η εφαρμογή άλλων ειδών θεραπειών, αμέσως μετά τη συνεδρία της τεχνικής Bowen, μπορεί να μειώσει την αποτελεσματικότητα και την διάρκεια της επίδρασής της. Για το λόγο αυτό συνιστάται το περιθώριο μίας εβδομάδας μετά την εφαρμογή της τεχνικής Bowen και κάποιας άλλης θεραπείας.

1.  O θεραπευτής λειτουργεί ως «καταλύτης», που ενεργοποιεί όλους τους μηχανισμούς του σώματος, το οποίο τελικά αποκαθιστά την ισορροπία και αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

2. Είναι απολύτως ασφαλής, λόγω των ήπιων κινήσεων που εφαρμόζονται κι έτσι μπορεί να εφαρμοστεί σε μια πληθώρα -ακόμα και σοβαρών- παθολογικών καταστάσεων, χωρίς να υπάρχουν αντενδείξεις.

3. Επειδή, η μέθοδος διεγείρει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού, μπορεί η εφαρμογή της να βοηθήσει σε προβλήματα οποιουδήποτε συστήματος του σώματος (μυοσκελετικό, πεπτικό, αναπνευστικό, ανοσοποιητικό κ.α.)

4.  Με τη λιγότερη δυνατή παρέμβαση στο σώμα αποσκοπεί στο μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα, σε αντίθεση με άλλες τεχνικές.

5. Λειτουργεί σαν φυσικό αναλγητικό, αφού ακόμη και από την πρώτη συνεδρία μπορεί να επιφέρει ανακούφιση.

6. Είναι ευχάριστη  και χρειάζεται πολύ λιγότερο χρόνο από άλλες μεθόδους, για να σας βοηθήσει.

7. Ενεργοποιώντας το σώμα μπορεί να επιφέρει βελτίωση σε άλλα προβλήματά σας, παράλληλα με αυτό, για το οποίο επισκεφτήκατε τον θεραπευτή.

8. Είναι η μόνη μέθοδος που λειτουργεί και σαν προληπτική αγωγή, αφού μπορεί να βοηθήσει να  προστατεύσετε την υγεία σας για πολλά χρόνια.

9. Δεν έχει αντενδείξεις και παρενέργειες, που θα σας απέτρεπαν να την δοκιμάσετε.

10. Δεν χρειάζεται να διακόψετε καμιά ιατρική αγωγή που ήδη ακολουθείτε, διότι συνεργάζεται άριστα με την κλασική ιατρική.

Ζητήστε τώρα μια δωρεάν πρώτη συνεδρία

Close Menu
Call Now Button