Επικοινωνήστε μαζί μας: 24670-25 083, 6981 802 470
2020: Διεθνές Έτος Νοσηλευτικής και Μαιευτικής

Φέτος είναι το Διεθνές Έτος της Νοσηλευτικής και της Μαιευτικής, αλλά γιατί και τι σημαίνει αυτό; Διαβάστε για να μάθετε.

Ερώτηση: Τι είναι το Διεθνές Έτος της Νοσηλευτικής και της Μαιευτικής;

Απάντηση: Είναι μια  ετήσια προσπάθεια κατά το 2020 για τον εορτασμό της εργασίας των νοσοκόμων και των μαιών, τονίζει τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν συχνά και υποστηρίζει τις αυξημένες επενδύσεις στο εργατικό δυναμικό νοσηλευτικής και μαιευτικής.

Ερώτηση: Γιατί το 2020 είναι το Διεθνές Έτος της Νοσοκόμου και της Μαιευτικής;

Απάντηση: Τον Μάιο του περασμένου έτους, ο Παγκόσμιος Οργανισμός  Υγείας επιβεβαίωσε ότι το 2020 θα είναι αφιερωμένο στους  νοσηλευτές και στις μαίες, παρέχοντας μια ευκαιρία «μιας γενιάς» για να παρουσιάσει τα επαγγέλματα. Επέλεξε το θέμα να συμπέσει με την 200ή επέτειο από τη γέννηση της Florence Nightingale.

Florence Nightingale

Αυτή τη χρονιά σηματοδοτείται η 200η επέτειος από τη γέννηση της Florence Nightingale στις 12 Μαΐου 1820. Εκτός από τις εργασίες της κατά τη διάρκεια του πολέμου της Κριμαίας, η πρωτοπόρος νοσηλεύτρια αγωνίστηκε για βελτιώσεις στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, ειδικά για τον έλεγχο των λοιμώξεων. Το 1859, δημοσίευσε το έργο της «Σημειώσεις για τη Νοσηλευτική».

Ερώτηση: Ποιοι είναι οι στόχοι του Διεθνούς Έτους της Νοσηλευτικής και της Μαιευτικής;

Απάντηση: Ο ΠΟΥ θέλει να αυξήσει το καθεστώς και το προφίλ των νοσοκόμων και των μαιών και να επισημάνει ότι ο κόσμος χρειάζεται εννέα εκατομμύρια νοσοκόμες και μαίες προκειμένου να επιτευχθεί παγκόσμια κάλυψη της υγείας έως το 2030 και, κατά συνέπεια, να ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις της παγκόσμιας κυβέρνησης δύο επαγγέλματα.

Ερώτηση: Ποιες είναι οι βασικές οργανώσεις που συνεργάζονται στην εκδήλωση;

Απάντηση: Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, Διεθνής Συνομοσπονδία Μαίας, Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών, Νοσηλευτική Τώρα και Ταμείο Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών.

“Χωρίς νοσηλευτές και μαίες, δεν θα επιτύχουμε στόχους αειφόρου ανάπτυξης ή καθολική κάλυψη υγείας”, Tedros Adhanom Ghebreyesus, director general, World Health Organization

«Η επένδυση στη νοσηλευτική και τη μαιευτική θα συμβάλει τεράστια στην ταχεία, οικονομικά αποδοτική και υψηλής ποιότητας κλιμάκωση της καθολικής υγειονομικής περίθαλψης», Nigel Crisp, co-chair, Nursing Now

“Το Έτος της Μαίας είναι μια γιορτή της συμβολής που προσφέρουν οι μαίες στις ζωές των οικογενειών”, Gill Walton, chief executive, Royal College of Midwives

Close Menu
Call Now Button